Sign In
Mountain view

 

РТРС уручио помоћ породици Митровић из Шамца

Шамац, 28. 12. 2014.

2812samac.jpg
Дио средстава прикупљених од маректинга из мечева Ролан Гароса, које је РТРС добила бесплатно од агенције МП Силва, отишао је породици Митровић из Хрватске Тишине код Шамца.

Двадесетчетворогодишњи Ђоко Митровић живи са супругом Нином и троје дјеце. Најстарији Давид који има четири године, није крио срећу што је добио пакетић и што се неко сјетио њега и његових млађих сестара за новогодишње празнике.

Ђоко не ради нигдје, а једина примања су им 250 марака од дјечијег додатка, и пензија баке Мире. За вријеме поплава, у кући им је било скоро метар воде.

У вријеме великих мајских поплава, РТРС је одлуком да емитује мечеве са другог Гренд слем турнира сезоне – Ролана гароса, покушала да мисли угрожених и исцрпљених грађана бар мало скрене на позитивну страну. То свакако не би могли да није било агенције МП Силва. Уступили су право преноса свих мечева бесплатно уз услов, да се средства прикупљена од маректинга уплате у хуманитарне сврхе. Из кабинета начелника општине Шамац, Саве Минића, стигао је допис да се ова средства уплате управо петочланој породици Митровић.

Радио- телевизија Републике Српске и у наредном периоду настојаће да својим гледаоцима пружи врхунске садржаје, у сарадњи, међу осталима и са агенцијом МП Силва. Искрено се надамо, да неће бити природних катастрофа, као што су биле ове поплаве, и да ће становништо Републике Српске, моћи у миру пратити све те догађаје.

Извор: РТРС

Footer