Sign In
Mountain view


Нови почетак у новој кући

ЧЕЛИНАЦ, 09.01.2015.

20150109171145_282767.jpg 

Данијела, Николина и Бојан Живковић крај 2014. године запамтиће по томе што су дочекали да уселе у властиту кућу, коју су прије три мјесеца купили захваљујући помоћи већег броја људи.

Дјеца Петре Живковић, која је настрадала почетком августа у бујици Црног потока, у кућу у челиначком насељу Радовци уселили су прије седам дана и већ су се на све у њој навикли.

Најстарија Данијела показујући нам просторије каже да је кућу средила по свом укусу, али и да су брат и сестра задовољни.

"Након куповине куће урадили смо глазуре, кречење, столарију коју смо добили од фирме 'Макскомерц'. Купили смо и нови намјештај, сама сам бирала", прича Данијела.

Каже да су кров над главом добили захваљујући ангажовању Ђуре Борића и његовог зета Данијела Ружичића, који су покренули медије и људе добре воље.

Захваљујући Момчилу Зељковићу, начелнику општине Челинац, који ју је запослио у општини, Данијела покрива трошкове живота.

"Плаћаћемо струју, воду и одвоз смећа, а остатак плате ићи ће на храну. На прољеће планирамо да засијемо башту јер имамо земље. Пресрећна сам, а и брат и сестра су сто одсто. Имамо све сада, једино нам фали мама, али није ту", са сјетом говори Данијела.

Дрва за зиму су обезбиједили па осим породичне топлине, коју пружају једни другима, неће недостајати ни ова друга.

Нешто дрва је купила Данијела, а десет метара су, како кажу, добили од Шумског газдинства Челинац.

За Николину и Бојана школа је ближе па ће, како Данијела каже, имати више времена за учење.

"У кући ми је лијепо и драго ми је што имам мање да пјешачим до школе, и зими и љети. У комшилуку имам пријатељице", каже Николина.

Бојан је у вријеме наше посјете отишао да помогне пријатељу.

"Од Ђуре Борића смо добили печеницу, а остало смо за Божић сами припремили", казала је Данијела.

Живковићи су раније живјели као подстанари у насељу Гозна у више него оскудним условима. Плаћали су станарину, нису имали купатило, а воду су носили од комшија.

(Извор: Независне новине)

Footer